Kindereiland

Kindereiland is een jaarlijks terugkerend kinderkamp voor kinderen uit Giethoorn.

Ieder jaar in de zomervakantie worden er 2 kinderkampen georganiseerd op het Kraggehuis in Giethoorn. Deze kampen worden georganiseerd door de leiding en basisgroep van Kindereiland. De kinderkampen zijn opgesplitst in Kindereiland Jongsten en Kindereiland Oudsten.

Kindereiland Jongsten is het kamp voor de kinderen uit Giethoorn die in groep 3 t/m 5 van de basisschool zitten, dit kamp duurt 4 dagen, waarbij de kinderen 's ochtends om 9.00 uur opgehaald worden met punters bij de Doopsgezinde Kerk in Giethoorn en 's avonds om 17.00 uur weer teruggebracht worden. De kinderen sluiten de laatste dag van het kamp af met een bonte avond in de kerk met en voor de ouders.

Kindereiland Oudsten is het kamp voor de kinderen uit Giethoorn die in groep 5 t/m 8 van de basisschool zitten, dit kamp duurt 5 dagen, waarbij de kinderen ook 's ochtends om 9.00 uur opgehaald worden met punters bij de Doopsgezinde Kerk in Giethoorn en 's avonds weer teruggebracht worden. Bij de Oudsten blijven de kinderen van de 4e op de 5e dag slapen op het Kraggehuis en ook zij sluiten de week af met een Bonte middag in de kerk voor de ouders. 

Tijdens deze kampweken worden er allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd op en rond het water en leren de kinderen ook punteren (en wanneer zij dit willen) ook zeilen.

Water staat altijd centraal tijdens Kindereiland, maar dit is ook niet verwonderlijk, want je kunt er in Giethoorn niet omheen.

In het voorjaar wordt er op de basisscholen in Giethoorn middels de nieuwsbrief aangekondigd dat er weer aangemeld kan worden en dat is dan ook het startsein voor het nieuwe Kindereilandjaar. Vanaf dat moment kunnen kinderen zich online aanmelden voor Kindereiland. Bij 50 aanmeldingen jongsten en 40 aanmeldingen oudsten komen de kinderen op de wachtlijst te staan. De basisgroep probeert ook altijd de kinderen die niet in Giethoorn op school zitten, maar er wel wonen van een informatiebrief en een aanmeldingsformulier te voorzien, maar we kunnen niet voorkomen dat zij er zo nu en dan één missen. Mocht u dus kinderen weten die wel in Giethoorn wonen, maar er niet op school zitten, dan kunt u dit altijd laten weten aan één van de basisgroepleden, middels het contactformulier.

 


Jacco

Ieder jaar wordt er weer een nieuw logo ontworpen voor Kindereiland. Hieronder ziet u de verschillende logo's die door jaren heen pronkten op de T-shirts van de leiding


Kindereiland lied

Op de melodie van de "Muppetshow"

 

Wij zijn op Kindereiland
Wij vieren samen feest
Met Jacco en de leiding
Feesten wij het allermeest

Vijf/vier dagen heel vroeg opstaan
En naar het Wiede toe
Om keiveel lol te maken 
En we zijn nog lang niet moe

Een spooktocht, punterzeilen
Wat prutsen met karton
Een vossenjacht of zeskamp
Zwemmen in de zomerzon

We zijn op Kindereiland
Hier op het Kraggehuis
Een weekje op het water
Want daar voelen wij ons thuis

Wij zijn op Kindereiland
Wij vieren samen feest
Met Jacco en de leiding
Feesten wij het allermeest


Toekomstige data

 

2023:

Kindereiland jongsten: 15 augustus t/m 18 augustus

Kindereiland oudsten: 29 augustus t/m 2 september

 

2024:

Kindereiland jongsten: 21 juli t/m 24 juli

Kindereiland oudsten: 20 augustus t/m 24 augustus

 

2025:

Kindereiland jongsten: 14 juli t/m 17 juli

Kindereiland oudsten: 19 augustus t/m 23 augustus