Basisgroep

De basisgroep bestaat uit Karin Petter (voorzitter), Grietje Pietersz (secretaris), Geke Toet (manusje van alles), Joke de Jonge (penningmeester) en Nathalie den Besten (website, social media en mailcontacten).

De basisgroep is de werkgroep van de Doopsgezinde Gemeente die vanaf 1991 ieder jaar de voorwaarden schept voor Kindereiland en Jeugdkamp. Een groep mensen die door de jaren heen wel van samenstelling wisselt, maar het enthousiasme en de inzet is de bindende factor in de groep. De basisgroep is evenals, de zondagskring, de jeugdclub en de scouting een onderdeel van het brede jeugdwerk van de Doopsgezinde Gemeente. Wij als leden van de basisgroep zijn de paraplu van Kindereiland en Jeugdkamp, zorgen voor de contacten met de kerkenraad van Giethoorn en Blokzijl, werven fondsen, vragen subsidies aan en gaan over de financiën. De reserveringen worden gedaan voor het Kraggehuis, zowel voor het trainingsweekend als voor de Kindereilandkampen. 

Tijdens de vergaderingen met de hoofdleiding worden allerlei onderdelen besproken. Een Kindereiland reglement, het inhoudelijke programma voor het trainingsweekend, om de leiding meer professie mee te geven zodat men Kindereiland op een wel overwogen wijze kan leiden. ook het spelelement wordt niet vergeten, met name het water is een belangrijk onderdeel, ervaren mensen leren leiding zeilen en punteren. Sinds 2007 is er een reglement voor Kindereiland waarin beschreven staat wat er van de basisgroep, de (hoofd) leiding en de kinderen verwacht wordt. De normen en de waarden zijn een belangrijk onderdeel voor het omgaan met elkaar.

Tijdens het trainingsweekend, de Kindereilandweken, de bonte avonden en de reünie ontmoet de basisgroep de leiding en is het heerlijk om de sfeer te proeven die elke keer weer als heel bijzonder ervaren wordt. De basisgroep is trots op het Kindereiland gebeuren, dat elk jaar weer mede door de inzet van de vele (jonge) vrijwilligers een succes wordt.

wilt u meer weten over Kindereiland of heeft u een vraag, dan kunt u contact opnemen met de leden van de basisgroep. Dit doet u middels het contactformulier.